Abrikozen-appelcrumble met zoete aardappel
20 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes.
- Meng in de ovenschaal de stukjes appel en abrikoos met de blokjes zoete aardappel, de kaneel of anijs en 15 gram suiker.
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de resterende 35 gram suiker en de boter een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over het fruit.
- Bak de crumble in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumble uit de oven 5 minuten afkoelen zodat de kruimels knapperig worden.
- Bestrooi de crumble royaal met poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs.
Dit dessert is ook lekker met appel en perzik. Lekker met frisse yoghurtroom of vanilleroomijs.
Tip: Perzikseizoen voorbij? Vervang ze gerust door perziken uit blik, 2 handperen of 225 gram blauwe bessen.
Tip: Crumble over? Serveer het restant de volgende dag koud bij het ontbijt of tussendoor, met een toef slagroom of dot kwark.
Iemand anders blij maken met deze crumble?
Vraag ze de crumble te verwarmen in de oven in 10-15 minuten op 180 ºC. Je kunt ‘m ook meteen eten op kamertemperatuur.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 530 kcal
- 22 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 76 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen